8 tips als je kiest voor microdermabrasie

8 tips als je kiest voor microdermabrasie

Glad en roze.

Dermabrasie is een methode om de onregelmatigheden van de huid en littekens minder zichtbaar te maken. Bij dermabrasie wordt letterlijke en figuurlijk de huid tot in de diepste laag afgeschaafd (abrasie). Dit kan alleen door plastische chirurgen worden uitgevoerd, is dus een medische ingreep.  Met een snel ronddraaiende staalborstel met diamantkorrels schaven ze de huid weg. Na de behandeling kun je veel pijn ervaren, want ze schaven de tot bloedens aan toe. De huid is hierna infectiegevoelig en vraagt goede nazorg. 

Na een dermabrasie behandeling loop je het risico dat je pigmentafwijkingen gaat vertonen. Soms is er een kleine kans dat je huid zelfs pigmentatie verliest. Je gaat opvallende lichte vlekken zien. Deze kunnen met de tijd verdwijnen. Een andere complicatie die op kan treden is dat je huid opvallende groeven of littekens krijgt als er te diep is gegaan met de dermabrasie.

Het verwijderen van dode huidcellen is niet iets van de laatste honderd jaar. Tot 1500 v.C. maakten de Egyptenaren hun huid gladder met honing of andere middelen die toen voor handen waren om de huid te schuren.

Begin jaren tachtig kwam het eerste Microdermabrasie apparaat op de markt. Het werd nu ook voor de schoonheidsspecialistes mogelijk om sneller en meer dode huidcellen tegelijkertijd van de huid te verwijderen.

De schoonheidsspecialistes gebruiken twee verschillende opties; 

A. Een apparaat met een vaste diamant kop die de huid licht vacuüm trekt. Met de kop maakt de schoonheidsspecialiste ronddraaiend bewegingen over de huid.

B. Een apparaat met micro kristallen. De kristallen ketsen met hoge snelheid tegen de huid aan en tegelijkertijd wordt de huid licht vacuüm gezogen. Het effect is dat de huid mooi roze kleurt en gladder aanvoelt. 

Beide apparaten doen hetzelfde. Maar het is belangrijk dat ze beide op de juiste manier worden ingezet. Nog steeds is het een van de favoriete behandelingen in de schoonheidssalon. Om de doodeenvoudige redenen dat de apparaten niet al te groot zijn. En na één behandeling is er al verbetering van de huidstructuur te zien en het is bijna pijnloos.

Waarom zeg ik bijna?

Niet iedereen heeft dezelfde pijngrens. Het voelt op sommige plaatsen schrijnend aan alsof je met iets scherps over je huid heen wrijft, maar dit gevoel is maar heel even. Met de juiste nazorg zijn de ongemakken goed in toom te houden.

Gracieus heeft gekozen om te werken met de microkristallen. Het behandelen gaat op gecontroleerde wijze en op maat, wat heeft jouw huid nodig?  Op basis van de huid conditie zet ik meer of minder kristallen in. Hiermee kan ik zandstralen (extra peeling) of de huid polijsten (zachte methode).

Kies je voor een (micro)dermabrasie behandeling?

8 Tips:

Kies je voor een (micro)dermabrasie behandeling?

  1. Laat je hierin goed adviseren door je behandelde arts of huidspecialiste.
  2. Schrijf je vragen van tevoren op om niets te vergeten.
  3. Neem altijd iemand mee, twee horen er meer dan één.
  4. Vraag wat je voor, tijdens en na de behandeling wel en niet mag doen.
  5. Ga na wat voor nazorg er geboden wordt.
  6. Neem bedenktijd om na te gaan of dit echt is wat je wilt. Zijn er nog andere mogelijkheden, vraag dit na?
  7. Als er gratis een intake of adviesgesprek wordt aangeboden, maak er gebruik van. Het kost alleen tijd.
  8. Bedenk van tevoren wat je verwachtingen zijn, zodat je niet teleurgesteld wordt.